Gootsteen ontstoppen in Kerkrade?

Loopt het water uit uw gootsteen niet meer weg? Of gaat dit gepaard met een heleboel geborrel? Dan is de kans groot dat er sprake is van een verstopping. In dit geval is gootsteen ontstoppen de beste optie. In veel gevallen is de oorzaak hiervan het doorspoelen van olie, vet en etensresten. De afvoer van uw gootsteen is hier niet op berekend, waardoor er gemakkelijk een blokkade ontstaat.

Een beginnende verstopping herkennen

Uiteraard kunt u een verstopping herkennen aan water dat niet meer wegloopt door het putje van de gootsteen. Tegen die tijd is er echter vaak al sprake van een volledige blokkade. Omdat voorkomen beter is dan genezen, wijze we u op een aantal andere punten waaraan u een beginnende verstopping kunt herkennen. U heeft dan nog tijd om zelf actie te ondernemen:

  • Water uit een volle gootsteen loopt moeilijk weg na het verwijderen van de stop
  • Het weglopen van water gaat gepaard met luchtbelletjes uit de afvoer
  • Het weglopen van water gaat gepaard met een borrelend geluid

Zelf ontstoppen?

Een beginnende gootsteenverstopping kunt u verhelpen met behulp van een ‘plopper’. Kleine verstoppingen hoog in de leiding schieten vaak los door gebruik te maken van een plopper, waarmee u van uw problemen bent verlost. Toch gaat het soms niet zo makkelijk en blijkt de verstopping hardnekkiger te zijn. Mocht dit het geval zijn dan kunt u in de supermarkt een chemisch ontstoppingsmiddel kopen. Pas hier wel mee op, want dergelijke middelen kunnen uw gootsteen en afvoer ernstig beschadigen. Lees bij het gebruik van dit soort middelen altijd de gebruiksaanwijzing zorgvuldig door. Resten die achterblijven in de leiding kunnen uw leidingwerk ernstig beschadigen waarmee uw probleem alleen maar groter wordt. U kunt er ook voor kiezen om de gootsteen te demonteren en de zwanenhals en de sifon apart te reinigen. Zit de blokkade dieper? Laat ontstoppen van de gootsteen dan over aan een expert. In de regio Kerkrade zijn wij u graag van dienst. Interesse in onze diensten? Vul nu ons contactformulier in, wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar via: 045 - 200 04 02. Wij helpen u graag!